Skip to main content

Vår historie

Les artikkel i Fedrelandsvennen

Kristiansand Suns Baseballklubb ble stiftet 4. november 2006. Initiativtakere var Henrik Hanselmann og Andy Johnson. Svein Madsen ble også tidlig med som leder og trener.

I 2007 startet vi med treninger i Badmintonhallen og på Idda. I 2008 flyttet vi til Odderøyhallen og Gimlebanen. Vi deltok også for første gang i NBL (Norges Baseball Liga) i 2. div. Det året kom vi på tredjeplass.

I 2009 spilte vi ikke i NBL men arrangerte treningskamper og en turnering på vår egen bane Dønnestad. Banen på Dønnestad fikk backstop (ballfangernett) og ble brukt både til trening og kamp. Suns deltok for første gang i NM og kom til semifinalen.

I 2010 fikk Kristiansand Baseballklubb utbedret baneforhold på Dønnestad. Backstopen ble utvidet med to stolper i tillegg ble det satt opp outline-gjerder. I august 2010 arrangerte Suns første runde i NM. Vi fikk tilslutt 4. plass i mesterskapet.

I 2011 var banen klar med dugouts. Sportslig fikk laget 3 plass i NM. Klubben arrangerte Kristiansand Baseball Open (tidligere Pinsecup) for seniorlag og barnellag. I august var klubben vertskap for 1. runde i NM. Klubben hadde også en utenlandstur der de spilte tre kamper mot ulike lag i Edinburgh, Skottland.

I 2016 spilte klubben med ett lag i NBL1 (Den norske baseballigaen) og ett lag i NBL2. Det endte med et laget i NBL1 vant serien for første gang i klubbens ti år gamle historie.

18. juni 2016 ble klubbens seniorbane på Dønnestad åpnet av Kristiansands ordfører Harald Furre. Se den her.

I 2017 deltok klubben med to lag (forbundsserien og eliteserien). Det endte med 1. plass i forbundsserien og 3. plass i eliteserien. Klubben arrangerte også NM på Dønnestad og endte opp på andre plass der.

I 2020 fikk klubben ferdigstilt enda et nytt baneprosjekt med en kombinert barne/softballbane på Dønnestad, samt nye spillerbuer (dugouts) og ballfangernett på hovedbanen Titansport Arena.

Lagbilde 2008

Første kamp 2008

Banen 2008

Seriemestere 2016

Landslagsspillere 2014-

Jaliet Alvarez

Andy Johnson

Henrik Hanselmann

Gunnar A. Henriksen

Christopher Bach

Benjamin Lassen Lykkedrang

Jonathan Whistler

Tormod Hollerud

Nicholas Bach

Kasper McWilliam

Chris Heimtun

Johan Madsen

Bjørn Andreas Johansen